Prelucrarea datelor cu caracter personal

1. Generalitati

1.1 Znuky.ro face toate eforturile necesare pentru protectia datelor dvs. cu caracter personal si prelucrarea datelor dvs. in deplina concordanta cu Regulamentul european 2016/679 (“GDPR” sau “Regulament privind protectia datelor”) precum si cu orice alta legslatie de pe teritoriul Romaniei.

1.2 Cel mai important aspect al acestui regulament este transparenta, motiv pentru care documentul de mai jos detaliaza cum utilizam, colectam si protejam datele dvs. atunci cand interactionati cu produsele noastre de pe site.

1.3 Ne rezervam dreptul de a actualiza si modifica aceste Politica, pentru a reflecta orice modificari ale modului cum prelucram datele dvs cu caracter personal. Motiv pentru care va rugam sa consultati periodic continutul acestei pagini. Orice astfel de modificare va fi afisata pe site-ul nostru.

 

2. Cum ne puteti contacta?

2.1 Znuky.ro este denumirea comerciala a societatii Alfa Tech World SRL, cu sediul in Calea Bucuresti, nr 84, sc A, ap 12, Brasov,Brasov, Romania.

2.2 Pentru a asigura transparenta si dreptul tau de informare va incurajam sa ne cereti informatii cu privire la prelucrarea datelor dvs cu caracter personal prin email la contact@znuky.ro sau prin curier/posta la adresa societatii de mai sus- cu mentiunea “Informatii cu privire la datele mele personale”.

 

3. Ce date cu caracter personal prelucram

3.1 Pentru a plasa o comanda sau crea un cont iti vom cere anumite date cu caracter personal astfel:

-          Cand va creati cont pe Znuky.ro ne transmiteti: nume, prenume, email si telefon

In cadrul sectiunii Contul meu  va puteti adauga detalii suplimentare precum adresa de livrare, facturare. Nu colectam alte date: precum data nasterii, educatie, informatii rasiale sau medicale, date ale cardului bancar etc.

-          Cand plasati o comanda ne transmiteti: produsul/produsele dorit/e , nume, prenume, telefon, email, adresa de livrare, adresa de facturare, metoda de plata.

3.2 De-a lungul vizitei pe site-ul nostru mai putem colecta informatii cu privire la comportamentul in cadrul site-ului pentru a va personaliza experienta online si a va oferi informatii relevante, adaptate profilului dvs.

3.3 Nu prelucram datele incluse in categoria datelor sensibile din Regulamentul general pentru protectia datelor. Nu dorim sa colectam sau sa prelucram datele minorilor care nu au implinit varsta de 16 ani.

 

4. Scopurile in care prelucram datele

4.1 Utilizam datele dvs cu caracter personal in urmatoarele scopuri:

-          Prestarea serviciilor in beneficiul dvs

-          Crearea si administrarea contului in cadrul platformei

-          Prelucrarea comenzilor dvs: plreluare, validate, livrare si facturare si returnare daca este cazul

-          Rambursarea contrvalorii produselor conform prevederilor legale

-          Asigurarea de asistenta online

-          Transmiterea de imformatii relevante profilului dvs prin orice tip de mesaj: email, SMS, telefonic, care contin informatii cu privire la produsele similare sau complementare cu cele achizitionate anterior de catre dvs. Pot fi informatii referitoare la produsele pentru care ati aratat interes prin adaugarea in sectiunea WishList sau orice alte recomandari din site pe care le consideram relevante pentru dvs.

In cele mai multe cazuri aceasta prelucrare este necesara pentru incheierea contractului dintre dvs si Znuky.ro . Unele dintre aceste prelucrari sunt necesare si pentru scopurile impuse de legislatia fiscala si contabila.

4.2 In anumite situatii ne bazam ativitatile de marketing pe interesul nostru legitim de a ne promova si dezvolta activitatea comerciala. In orice situatie vom folosi datele dvs. pentru un interesul nostru legitim avem grija ca drepturile si libertatile dvs. fundamentale sa nu fie afectate.

In toate cazurile transmitem comunicari de marketing pe consimtamantul dvs prealabil.

4.3 Oricand aveti posibilitatea de a modifica acest consimtamant prin:

- modificarea setarilor din sectiunea Contul meu

- accesarea link-ului de dezabonare/modificare aflat la finalul mesajolor primite

- contactarea echipei noastre prin formularul de contact sau email: contact@znuky.ro 

4.4 Daca exista cazuri in care vom fi nevoiti sa ne protejam drepturile si activitatea comerciala vom furniza si datele dvs.

Aceste cazuri poti fi:

-          Masuri de prevenire si detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informatii catre autoritatiile publice competente;

-          Protectia site-ului web si a utilizatorilor platformei fata de atacurile cibernetice

-          Orice alte masuri ce se impun pentru gestionarea diverselor riscuri

 

5. Durata de pastrare a datelor

5.1 Datele cu caracter personal aflate in sectiune Contul meu vor fi pastrate cat timp veti avea un cont pe Znuky.ro . Puteti oricand sa ne solicitati stergerea anumitor informatii sau inchiderea contului.

5.2 In cazul solicitatii inchiderii contului ne rezervam dreptul de pastrarea a anumitor informatii ulterior acestei actiunea in situatiile in care legislatia in vigoare sau interesele noastre legitime o impun.

 

6. Cui se transmitem datele

6.1 Znuky.ro nu transmitele datele dvs cu caracter personal tertilor in scopuri de marketing!

6.2 Transmiterea datelor se face doar in scopul bunei desfasurari a activitatii economice, dar si in conformitatea cu legislatia in vigoare, astfel destinatari sunt:

-          Furnizorii de servicii de curierat

-          Furnizorii de servicii de plata online sau bancara

-          Furnizorii de servicii de marketing

-          Furnizorii de servicii de contabilitate

 In cazul unei obligatii legale sau pentru apararea unui interes legitim putem divulga anumite date cu caractre personal unor autoritati publice.

Stocarea datelor se face pe servere aflate pe teritoriul  Germaniei si Frantei.

Prelucrarea datelor se face pe teritoriul Romaniei.

 

7. Cum protejam securitatea datelor cu caracter personal

7.1 Ne asiguram sa implmentam masuri tehnice adecvate pentru securitatea datelor cu caracter personal conform standardelor industriei.

7.2 Desi folosim algoritmi de criptate specializati  atunci cand ne transmiteti datele si  le stocam pe servere securizate, dorim reducerea colectarii datelor neesentiale, incercand sa colectam doar datele strict necesare pentru scopurile enumerate mai sus.

7.3 Pentru efectuarea platilor online cu cardul folosim serviciul partenerilor nostru de la euplatesc.ro, astfel ca site-ul Znuky.ro nu colecteaza datele cardului dvs.

7.4 Cu toate aceste eforturi de protejare a datelor dvs cu caracter personal, va reamintim sa fiti atenti la informatiile transmise prin internet, in general, deoarece nu este o cale complet sigura, existand riscuri ca alte parti terte neautorizate sa utilizele datele dvs. Site-ul si/sau societatea nu pot fi responsabile pentru astfel de vulnerabilitati care nu se afla sub controlul lor.

 

8. Drepturile dvs.

8.1 In baza Regulamentului general va revin o serie de drepturi cu privire la datele dvs cu caracter personal. Aceste drepturi sunt: accesul, rectificarea, stergerea datelor, restrictionarea prelucrarii datelor, portabilitatea datelor, opozitia, luarea deciziilor automate,plangeri.

Mai jos regasiti detalierea acestor drepturi.

 

1.       Accesul

Ne puteti cere:

-          Confirmarea ca prelucram datele cu caracter personal

-          Copie a acestor date

-          Alte informatii despre datele dvs: la ce le folsim, datele pe care le stocam, unde le stocam, ce drepturi aveti, cum puteti face o plangere, cum am obtinut datele dvs, toate acestea in masura in care informatiile acestea nu v-au fost deja oferite in prezentul document

2.       Rectificarea

Ne puteti cere modificarea sau completarea datelor dvs cu caracter personal inexacte sau incomplete. Posibil sa fim nevoiti sa verificam exactitatea acestor date inainte de modificare.

3.       Stergerea datelor

Ne puteti cere stergerea totala sa partiala a datelor dvs.

Dar numai in cazurile in care:

-          Nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate

-          V-ati retras consimtamantul

-          Dati curs unui alt drept legal

-          Ne revine obligatia legala in acest sens

Nu avem obligatia sa dam curs solicitarii dvs de stergere a datelor cu caracter personal in cazul in care prelucrarea datelor cu caracter personal este necesara pentru pentru: respectarea unei obligatii legale sau constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta. Exista si alte circumstante in care nu avem aceasta obligatie de stergere a datelor dvs. cu caracter personal, insa acestea doua sunt cele mai probabile.

Atentie, insa ca inainte de exercitarea acestui drept sa va descarcati si salvati toate documentele aferente comenzilor din contul ale careui date doriti a fi sterse de pe Znuky.ro, cum ar fi: facturi, certificate de garantie etc. In cazul in care nu efectuati acest demers inainte de a va exercita acest drept, veti pierde toate documentele, fiind imposibila recuperarea acestota ulterioara. Procesul de stergere pentru platforma utilizata de Znuky.ro este ireversibil.

4.       Restrictionarea prelucrarii datelor

Ne puteti cere restrictionarea prelucrarii datelor dvs cu caracter personal in cazul in care:

-          Acuratetea lor este contestata

-          Prelucrarea ilegala dar nu doriti stergerea acestora

-          Nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost preluate

Putem continua folosirea datelor dvs cu caracter personal in urma unei solicitari de restrictionare in cazul in care:

-          Avem consimtamantul dvs

-          Pentu a proteja drepturile Znuky.ro sau ale altei persoane fizice sau juridice

-          Pentru a constata, exercita sau apara dreptul in instanta

5.       Portabilitatea datelor

Ne puteti cere sa furnizam datele dvs cu caracter personal intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automa sau ne puteti solicita ca acestea sa fie portate direct catre un alt operator, dar in fircare caz numai daca:

-          Prelucrarea se bazeaza pe consimtamantul dvs sau pe incheierea sau executarea unui contract cu dvs. SI

-          Prelucrarea se face prin mijloace automate

6.       Opozitia

Va puteti opune orincand prelucrarii datelor dvs cu caracter personal

-           in temeiul interesului nostru legitim in cazul in care considerati ca drepturile si libertatile dvs fundamentale sunt incalcate prin acest interes.

-          Sau in scop de marketing direct fara a invoca vreun motiv, caz in care vom inceta in cel mai scurt timp posibil aceasta forma de prelucrare

7.       Luarea deciziilor automate

Acest drept nu se aplica in cazul in care:

-          Ne este necesara pentru a incheia sau derula un contract cu dvs.

-          Este autorizata prin lege si exista garantii adecvate pentru drepturile si libertatile dvs

-          Sau se bazeaza pe consimtamantul dvs explicit.

-           

Puteti cere sa nu faceti obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, dar numai in cazul in care decizia respectiva:

-          Produce efecte juridice cu privire la dvs sau

-          Va afecteaza in alt mod similar su intr-o masura semnificativa

8.       Plangeri

Aveti dreptul sa depuneti o plangere la autoritatea competenta. In Romania, datele de contact ale autoritatii de supraveghere pentru protectia datelor sunt: Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, Romania. Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212; E-mail:anspdcp@dataprotection.ro

8.2 Daca doriti sa va exercitati orica dintre aceste drepturi va rugum sa luati in considerare urmatoarele aspecte:

-          Durata de raspuns: aceasta este in concordata cu regulamentul in vigoare, astfel vom raspunde la orice solicitare valida in termen de 1 luna. In cazurile in care este un caz deosebit de complicat sau ati facut mai multe solicitari termenul se prelungeste la 2 luni. Orice prelungire peste o luna va fi anuntata. Pentru a scurta timpul de raspuns si pentru a ne ajuta sa actionam mai repede s-ar putea sa va rugam sa ne spuneti ce anume doriti mai exact sau ce anume va nelinisteste.

-          Confidentialitatea inregistrarilor care contin datelor cu caratre personal este luata in serios de catre noi, motiv pentru care va rugam sa ne transmiti cererile dvs. de pe email-ul aferent contului. In caz contrar vom fi nevoiti sa solicitam informatii suplimentare pentru confirmarea identitatii dvs.

-          Nu vom solicitat nicio taxa pentru a va exercitat drepturile cu privire la datele dvs cu caracter personal, cu exceptia cazurilor in care solicitarea dvs. de acces la informatii este nefondata, repetitiva sau excesiva, caz in care vom solicita o suma rezonabila. Veti fi informatii despre o astfel de taxa inainte de solutionarea cererii dvs.

-          Nu suntem obligati sa respectam o cerere in cazul in care aceata ar afecta in mod negativ drepturile si libertatile unor terte persoane.

 

 Fara a afecta dreptul dvs de a contacta in orice moment autoritatea de supraveghere, va rugam sa ne contactati in prealabil, pentru a va rezolva orice nemultumire cu privire la datele dvs personale pe cale amiabila.

 

 

Va reamintim ca ne puteti contacta oricand prin transmiterea de solicitari  privind informatii despre datele dvs. cu caracter personal,  prin:

-          Email: contact@znuky.ro

-          Curier/posta la adresa: Calea Bucuresti, nr 84, sc A, ap 12, Brasov, Brasov, Romania – cu mentiunea “Informatii cu privire la datele mele personale”

 

 

Ultima actualizare: 18.06.2018