Recicleaza legal si gratuit cu Znuky si patrula de reciclare

Recicleaza alaturi de ZNUKY

Data: 25 Aprilie 2017

 

Azi discutam putin despre taxa de timbru verde, ce se intampla cu ea si cum reciclam gratuit, ca intr-un final sa avem grija de mediul in care traim  si in care ne crestem copii

Fiecare dintre noi plateste taxa pentru timbru verde atunci cand achizitioneaza un produs din gamele: electronice sau electrice.

Se pare ca aceasta taxa nu se pierde, insa nici nu se prea discuta ce se face cu ea. Neobisnuit pentru tara noastra aceasta taxa practic se foloseste, mai exact aceasta este cea care sustine organizatiile care ridica  si  colecteaza deseurile DEEE pentru noi.

Ideea este simpla: cum nu tinem gunoiul in casa, nici echipamentele electrice vechi nu ar trebui tinute si nici aruncate la intamplare, mai ales daca este gratis sa scapam de aceste deseuri. 
Mai mult decat atat, mai este si o lege care nu prea este de acord cu aruncarea la tomberon a acestor deseuri - DEEE smiley

Noi, romanii (poate si altii, dar nu ii stim), nu suntem prea obisnuiti cu aceasta idee de reciclare, insa cu trecerea timpului am mai inteles si noi cum stau treburile. Aceasta reciclare nu vine doar ca o moda, ci chiar isi are un rost.

Gandeste-te doar putin: aceste deseuri electronice si electrice contin substante din cele mai nocive: gaze cu efect de sera sau metale grele daunatoare sanatatii; exemple: freon, mercur PVC.

Aceste substante ajunse in sol polueaza fauna si flora, apa, iar gazele ne subtiaza stratul de ozon si contribuie la incalzirea globala. 

Incalzirea globala are urmatoarele efecte: creste nivelul marii, extreme climatice, topirea ghetarilor, extinctia numeroaselor specii si schimbari privind sanatatea oamenilor. 

Acum spuneti voi: nu mai bine le recuperam si reutilizam tot pentru noi? 

Pana la urma lege sau nu, gratis sau cu bani, este vorba de planeta aceasta care ne suporta si sigur tuturor ne-ar placea sa traim intr-un mediu curat si sanatos.

Iar la sustinerea acestui mediu propice vietii putem contribui fiecare, prin constientizare si actiune minimala in directia reciclarii. 

Chiar si unele jucarii intra in aceasta categorie. Pe Znuky unde dintre aceste jucarii care necesita reciclare (bineinteles dupa o perioada lunga de timp in care copii si adultii s-au edu(ju)cat cu acea jucarie laugh)  sunt:

- micul ozo - http://znuky.ro/jucarii-programare/ozobot-robot

- expresivul codeybot - http://znuky.ro/jucarii-programare/codeybot-invata-programare

- cuburile magice (programabile) - http://znuky.ro/jucarii-programare/cubelets-invata-programare

Acestea sunt doar cateva exemple, pe celalalte le poti recunoaste dupa cateva aspecte: daca au baterie/acumulator si/sau daca au in componenta plastic etc. 

 

Acum ca am inteles cele 3 motive pentru care vrem sa reciclam:

- mentinerea mediului curat 

- (e) lege

- este gratis

sa vedem si cum o facem.

 

1. poti suna la TelVerde 0800 444 800 (apel gratuit din toate retelele) zilnic intre 9-17 - pentru a cere ridicarea unui aparat electrocasnic mare

2.  pe cele mai mici le poti duce cand mergi la cumparaturi, sa iei copilul de la scoala sau cand mergi la birou. Exista numeroase puncte de colectare in fiecare oras din tara.

Lista completa a acestor puncte de colectare o gasesti aici

3. ne contactezi pe noi prin formularul de contact din pagina CONTACT  sau la numarul de telefon de pe site si iti oferim suport pentru a scapa de aceste deseuri.

 

 

Ce recicleaza ei? 

 

Becuri economice  
 

 Baterii

Electrocasnice mici

 

 

 

 

Electrocasnice mari


 

 

sursa imagini: http://www.rorec.ro/


 

TU CE TE-AI GANDIT SA RECICLEZI AZI?

 

 

 

 

Adaugă comentariu

Cod de securitate
  • Nici un comentariu pănă acum
Sus